Käytiin sitten anoppilassa viettämässä pääsiäistä. Oli kyllä mukavaa, vaikka hetkittäin myös rankkaa. Nuo työjutut ovat kovasti painaneet mieheni mieltä, varsinkin se työhönsiunaamistilaisuus mikä sitten aiheutti hieman pettymyksiä. Hän siis oli jutellut vanhemmilleen tilanteestaan ja pyysi että he voisivat olla ihmisiksi silloin sielä kahvitilaisuudessa, mutta toisin oli käynyt. Äitinsä kun on hieman omalaatuinen persoona päätti sitten avoimesti osoittaa vihaansa siitä miten hänen poikaansa on uudessa työpaikassa kohdeltu.

Vieläkään ei ole tilanne räjähtänyt käsiin. Pitää toivoa että mieheni esimies olisi viettänyt rennon ja mukavan pääsiäisen ja olisi jo vähän paremmalla tuulella. Sehän tässä oikeastaan jännittääkin että mitä seuraavaksi ja milloin...

Mutta pääsiäisestä. Tultiin anoppilaan ja miehelleni palasi kaikki ne ikävät asiat mieleen ja rupesi synkistelemään. Meinasin ihan tosissani huolestua, mutta onneksi tuo synkkä olemus hiukan kuitenkin hellitti. Se on toisaalta pelottavaa kun tietää että mieheni, joka on ehkä hieman taipuvainen masennukseen, on töissä tuollaisessa paikassa missä tuntuu että hänet oikein ajetaan hulluuden partaalle. Pitää vaan toivoa että tilanne muuttuu ennenkuin on liian myöhäistä.

Käytiin pääsiäisyönä sitten kirkossa ja pääsin kuoroon mukaan laulamaan kun appiukkoni on siinä seurakunnassa kanttorina. Oli varsin mukavaa päästä laulelemaan vaikka tuo säveltapailu ei olekaan vahvimpia puoliani. Onneksi suurin osa lauluista oli ennestään edes jonkin verran tuttuja ja taso nyt ei ollut mahdoton. Itse jumalanpalvelus oli todella antoisa ja siunaava. Vasta viime vuonna kun isäni kanssa kävin ortodoksisessa pääsiäisyönpalveluksessa tajusin miten tärkeää on käydä tällaisina juhlapyhinä kirkossa muistuttamassa itselleen että mitä tässä oikein juhlitaan.

Sitä välillä tulee mietittyä että miten kummassa puput ja noidat kuuluu pääsiäiseen? Pääsiäistähän alkoivat viettää juutalaiset sen muistoksi kun Herra johdatti kansan pois Egyptin maasta ja orjuudesta siellä. On se hassua miten sitä välillä nuo juhlat ajautuvat sivuraiteille. Joulunkin sanoma on hiukan hukkunut tonttujen ja lahjojen sekaan...