Vaikka viihdynkin varsin hyvin tällä paikkakunnalla missä nyt asumme ja missä nuoruuteni vartuin on pakko myöntää että pikkukaupungeillakin on ne miinuspuolensa. Keväällä kun piti veroprosentit säätää totesin että eihän täällä ole edes verokonttoria enää. Sillä aikaa kun olin toisaalla opiskelemassa suurin osa liikkeistä on vaihtunut tai ainakin vahtanut paikkaa. Alkukesästä kun piti kaverille ostaa valmistujaislahjaksi sykemittarin, totesin ettei täällä ole edes urheluliikettä! Onneksi asia on korjaantunut varsin nopeasti, elikkä tänne on äskettäin avattu upouusi Sportia.

Kävin sitten maanantaina vilkaisemassa ja ostin samalla itselleni sykemittarin, koska sellaisen hankkimista olen jo kauan miettinyt. En kuitenkaan samana päivänä kerennyt (vai miten se nyt menikään) käydä sitä testaamassa. Eilen kävin luovuttamassa verta, joten silloinkaan en päässyt uutta laitettani muuta kuin hipelöimään. Tänään en enää keksinyt tekosyytä, ja kun kyseisestä vempeleestä kuitenkin 80 euroa pulitin niin pitäähän sitä käyttääkin.

Lenkille lähteminen on aina ollut vastenmielistä, varsinkin kun kuntokin on niin surkea. Juokseminen ei vain ole se omin juttu. Varsinkin silloin kun lähtee tosi pohjalta liikkeelle on joskus vaikeaa säädellä oikeaa treenitasoa, elikkä helposti tulee vedettyä liian lujaa ja siinä vaiheessa viimeistään tuntuu ikävältä.  Sykemittarin kanssa taas oli helppoa käydä lenkillä ja löntystellä sopivaan tahtiin kun se aina ilmoittaa milloin pulssitaajuus ylittää tai alittaa toivotun tason. Jos haluaa polttaa rasvaa sykkeen tulee pysytellä 60-70% tasolla maksimisykkeestä, aerobista kuntoa treenatessa sykkeen tulee olla 70-80% tasolla ja 80-90% taso treenaa sekä aerobista että anaerobista kuntoa. Ajattelin sitten että tuo keskimmäinen vaihtoehto varmaan on sopivin itselleni mistä aloittaa. Enpähän päässyt kuin vähän löntystelemään niin johan syke nousi. Varmaan keskimäärin puolet matkasta kävelin. Mikäs siinä, sopii tälle laiskalle luonnolleni oikein hyvin. Taitaa vaan olla todella paska kunto...

Tässä lähistöllä on onneksi pururata, vaikkakin on vähän mäkinen. Oli kyllä ihanaa juosta kosteassa metsässä tihkusateessa. Kaikki tuoksut tuntuvat jotenkin niin voimakkailta. Mahtavinta oli kun reitti poikkesi hetkeksi merenrantaan. Maisema oli kerrassaan upea! Tummanharmaa taivaanranta, harmaat allot ja paikoin hieman vaahtopäitäkin, navakka tuuli ja sade. Oli kyllä hyvä että jaksoin raahautua lenkille, heti tuli parempi fiilis. 

Lenkin kesto                                49 min 17 sek
Energiankulutus                            291 kcal
Keskisyke                                   155 bpm
Huippusyke                                 189 bpm