Mieheni kävi eilen työhaastattelussa. Voi sanoa että se sujui hyvin, jopa yli odotusten. Kyseinen kirkkoherra vaikutti ihan ihmiseltä ja jopa uskovalta (niin kuin monet muutkin työntekijät joihin mieheni on jo kerennyt tutustumaan) ja sanoi juuri sellaisia asioita joita mieheni oli toivonutkin. Ongelmana nyt on ollut ensinnäkin työyhteisö, mutta siihen tämä kirkkoherra suhtautui todella ymmärtävästi (tuntee tämän joka toistaiseksi vielä on mieheni pomo ja tietää kuinka uusliberalisti hän on). Toiseksi ongelmana on myös ollut nuo mieheni bändit. Täällä hänelle on luvattu että saa käydä vain kahdella keikalla, mutta tuolla uudessa paikassa tähänkin suhtauduttiin siihen malliin että sekin on nuorisotyötä, valtakunnallista toki. Todella lupaavalta siis vaikuttaa. Se ehkä kertoo eniten että mieheni ei tarvinnut tuossa haastattelussa yhtään miettiä mitä sanoo, vaan tunsi olonsa niiden ihmisten seurassa turvalliseksi.

Uusi seurakunta myös tarjoaisi asunnon: omakotitalo viereisestä kaupungista. Tiedä sitten onko tuo vuokra-talo vai ei ja onko se kuinka hurjan iso. Ehkä sitä pitää alkaa täyttämään sitten jälkikasvulla...

Vaikuttaa siis erittäin todennäköiseltä että muutto on edessä ja että mieheni aloittaa työnteon kyseisessä seurakunnassa. Päätös tulee keskiviikkona. Torstaina hän sanoutuu nykyisestä työpaikastaan irti, eli työt loppunevat hänen osaltaan 5.3. Uudesta paikasta sanottiin myös ettei töitä tarvitse aloittaa heti, vaan vasta vaikkapa huhtikuussa - "lähtekää vaikka jonnekkin reissuun, jos on rahaa kertynyt". Eli näyttäisi siltä että saatamme päästä odotettua aiemmin HÄÄMATKALLE!!! Loistavaa.

Tietenkin joudun myös itse sanomaan itseni irti, koska tällä hetkellä minulla on sopimus elokuulle asti. Se hieman jännittää, että löytyykö minulle tuolta uudelta paikkakunnalta mielekästä työtä. Eilen kyllä selasin netistä ja tarkistin minkäslainen firma vastaa siellä ensihoidosta ja sairaankuljetuksesta, joten sinnepäin pitänee soitella ja ilmotella itsestään ja toivoa että nappaa. Mol.fi:tä selatessa nimittäin ei montaa sairaankuljettajan paikaa mainosteta, ainakaan viimeksi kun kävin tarkastamassa. Onneksi tällä alalla ei hirveästi vaikuta tuo taantuma. Terveydenhoitohenkilökuntaa kyllä aina tarvitaan jossain muodossa. Tällaisia aikoja ajatellen erittäin fiksu alan valinta, mutta eihän näillä palkoilla rikastumaan pääse edes vahingossa... Hyvä niin.