Elikkäs kaksi vuotta olemme nyt olleet naimisissa. Vietettiin eilen kaksivuotishääpäivää lepposissa tunnelmissa. Tai, no. Molemmat olimme niin väsyneitä ettei mitään ihmeellisempää oikein jaksettu järjestää ja sitäpaitsi miehelläni oli töitä. Kämppäkin oli ihan sekaisin, joten tunnelmahan oli mitä romanttisin...

Päädyimme siis ihan ensi alkuun vähän siistimään tätä läävää että olisi edes vähän juhlavampi tunnelma. Eikun tiskaamaan, pyykkäämään, raivaamaan ja imuroimaan. Oikeastaan siivoaminen on yksi konkreettisimmista tavoista osoittaa rakkauttaan kun sen tekee toisen vuoksi. Mikä olisikaan parempi tapa viettää hääpäivää? (No, onhan niitä varmasti. Muttei tänä vuonna näissä olosuhteissa.) Kun keittiöön taas mahtui tekemään, innostuin leipomaan omenarahkapiirakkaa. Tuli muuten todella hyvää! Yritin etsiä netistä reseptiä kun olin omani hukannut, mutta päädyin sitten loppujen lopuksi hieman muokkaamaan erästä minkä bongasin netistä:

Taikina:                                      Täyte:

150 g Oivariinia                          1 prk rahkaa 
1 dl sokeria                                1 dl sokeria
1 kananmuna                              1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja                       1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta                         kanelia
                                                  omenaa

Taikina-ainekset kulhoon ja sähkövatkaimella taikinaksi. Taikina levitetään voideltuun vuokaan ja päälle laitetaan niin paljon omenaa siivuina kuin mahtuu. Loput täyteaineksista sekoitetaan keskenään ja kaadetaan omenoiden päälle. 200 asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Tarjoillaan vaniljakastikkeen kera (tai ilman).

Ruvettiin sitten kelailemaan että nyt kun ollaan oltu jo pari vuotta naimisissa niin pitäisi varmaan kohta alkaa miettiä jälkikasvua. Toistaiseksi kuitenkaan olosuhteet eivät siihen kannusta, ja vielä on muutama vuosi aikaa ennen kuin biologinen kello antaa kuulua itsestään, joten eipä tässä kiirettä. Ja kuitenkin tuntuu että se toinen siinä vieressä (ja kisu) riittävät oikein hyvin. Ja kyllä, olemme edelleen onnellisesti naimisissa. En ole katunut päivääkään, vaikka helppoakaan ei ole ollut.

Ja lopuksi vielä parin vuoden takaista tunnelmaa...1876596.jpg